Esthetische niet chirurgische behandelingen - CoolSculpting

Wat is CoolSculpting?
Bevries en verlies ongewenste vetrolletjes. Bent u op zoek naar een behandeling om vet op specifieke plaatsen aan te pakken? Maar dan zonder een pijnlijke ingreep onder verdoving? Wilt u direct na de behandeling uw dagelijkse bezigheden oppakken? Dan is CoolSculpting by Zeltiq het verwijderen van vetcellen door selectieve koeling zeker iets voor u.

Lees hieronder alles over de behandeling. 

CoolSculpting maakt gebruik van de revolutionaire techniek Cryolipolyse die vetcellen definitief verwijdert door precies gecontroleerde koeling. De behandeling is snel en vrijwel pijnloos zonder injecties, operatie, verdoving of lange herstelperiode. Het is een zachte behandeling die het weefsel rond de vetcellen niet beschadigt.

De nieuwe techniek Cryolipolyse laat vetrolletjes verdwijnen op specifieke plaatsen als bijvoorbeeld de buik, de benen en de taille. Tijdens de CoolSculpting behandeling Een speciale applicator klemt de vetrol tussen 2 koelplaten die de huid tot 4 ˚C koelen. In het begin voelt u even een intense koude. De behandeling duurt 1 tot 2 uur. Terwijl de vetcellen worden gekoeld kunt u rustig een boek lezen of werken op de laptop.

Resultaat CoolSculpting.

Na de behandeling begint het natuurlijke proces van afsterven van vetcellen (apoptosis). De vetcellen worden geleidelijk door het lichaam op natuurlijke wijze afgevoerd. Via de lever en de nieren, net zoals dat gebeurt met vet uit onze voeding. Het beste resultaat ziet u ongeveer na 2 tot 4 maanden.
Cliënten meten een omvangverlies van 1 tot 2 centimeter al na één behandeling. Dat scheelt snel een hele kledingmaat. Voordeel is dat de vetcellen geleidelijk het lichaam verlaten en de huid zich kan aanpassen aan de slankere contouren zonder te verslappen.

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Voor het mooiste resultaat wordt meestal gekozen voor 3 behandelingen. Maar dat hangt natuurlijk helemaal af van uw persoonlijke wensen en het volume van de vetrol. 2 Tot 4 maanden na de CoolSculpting behandeling bekijkt u samen met de dokter op consult het resultaat en beslist u of u nog meer vet zones wilt verwijderen.

Cryolipolyse is niet bedoeld om veel gewicht ineens te verliezen of om overgewicht te behandelen. De dokter stelt samen met u een behandelplan op om optimaal resultaat uit een CoolSculpting behandeling te halen. Meerdere behandelingen in een korte tijd geven een sneller en mooi resultaat.

FDA goedkeuring: CoolSculpting by Zeltiq.

Het belangrijkste van een behandeling is dat deze veilig is en resultaat heeft. De Cryolipolyse methode uitgevoerd met het CoolSculpting apparaat heeft een FDA(de Amerikaanse Food & Drug Administration) approval. Dat wil zeggen dat onafhankelijk klinisch onderzoek aantoont dat een behandeling doet wat deze belooft.
Goedkeuring door de FDA is een waarborg dat een behandeling werkt en resultaat oplevert en veilig is: de definitieve verwijdering van vetcellen zonder operatie, zonder injecties, zonder verdoving en zonder lange herstelperiode. Gemiddeld verdwijnt 20% van de vetcellen al na één Cryolipolyse behandeling.