Dr. Benoit Hendrickx

Dr. Benoit Hendrickx is als plastisch chirurg verbonden aan het Universitair Ziekenhuis van Brussel en komt ons team enkele dagen per week versterken. Hij volgde zijn opleiding plastische chirurgie aan het UZ Leuven en vervolmaakte zich nadien gedurende meerdere jaren in de reconstructieve en cosmetische chirurgie in verschillende gerenommeerde centra in Engeland en Australië.

Dr. Hendrickx heeft zich vooral toegelegd op reconstructieve en esthetische borstchirurgie, body contouring (correctie van losse huid na vermagering), gelaatschirurgie, neus-en oorcorrecties en liposuctie. Hij heeft bovendien een doctoraat behaald in de biomedische wetenschappen (PhD) en is auteur van verschillende wetenschappelijke artikels, onder andere over body contouring. Als geboren en getogen Knokkenaar doet het hem uitermate veel plezier dat hij na al zijn professionele ervaringen in het buitenland eindelijk kan thuiskomen en ook in zijn geboortestad zijn beroep kan uitoefenen.

Dokter Hendrickx is lid van de International Society of Aesthetic Plastic Surgery en is lid van de raad van bestuur van de Royal Belgian Society of Plastic Surgery . Bovendien is hij in 2016 gelijktijdig voorzitter van de twee grootste Europese onderzoeksverenigingen binnen de plastische chirurgie: de European Plastic Surgery Research Council  en de EURAPS Research Council .

Meer info op zijn website.