Dr. Ivar van Heijningen

Dr van Heijningen, Plastisch Chirurg te Knokke en Blankenberge verzorgt een veelheid aan ingrepen in het AZ Zeno ziekenhuis in Knokke en Blankenberge. Hij is voorzitter van de OK-commissie en lid van de commissie kwaliteit en patient veiligheid. Zijn opleiding deed hij in Nederland, Belgie en hij deed stages in Boston, Dallas en Naishville in de Verenigde Staten.

Duinbergen Clinic is zeer verheugd dat hij zijn privé praktijk hier gestart is. Vooral omdat hij zijn patienten zeer uitgebreid informeert. Hij neemt de tijd om alle mogelijke behandelingen te overlopen om samen met u te komen tot die optie die het meest aansluit bij uw wensen.

Zijn lidmaatschap van gerenommeerde beroeps verenigingen zoals de Koninklijke Belgische Vereniging voor Plastische Chirurgie, de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie, the International Society for Aesthetic Plastic Surgery en de Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie  strekt tot verdere aanbeveling. Hij is herkozen tot secretaris van ISAPS voor Belgie, ook is hij gevraagd de voorzitter te zijn van hun Membership Committee, is hij regional chair for europe of the educational council en lid van de patient safety committee. Sinds 2013 is hij lid van de board van de Belgische Vereniging RBSPS. Hij is president-elect van de European Association for Societies of Aesthetic Plastic Surgery.

ICOPLAST vroeg hem ook plaats te nemen in de Patient Safety committee. Hij nam het initiatief om twee Europese Standaarden te ontwikkelen in 2009: EN 16372 Aesthetic Surgery Services gepubliceerd in 2015 en EN 16844 Aesthetic Medicine, non-surgical procedures gepubliceerd in 2017.

Tenslotte is hij een veel gevraagd spreker voor congressen en symposia in binnen en buitenland en organiseert hij sinds 2015 de Aesthetic Dissection Course in Luik voor jonge collega’s met prof. Nizet.

powered by Estheticon.co.nl