Buikwandcorrectie

Een buikwandcorrectie of abdominoplastiek is een chirurgische ingreep waarbij het overschot aan huid en vet op het middelste en onderste deel van de buik weggehaald wordt. Ook worden de spieren van de buikwand strakker gezet. Een buikwandcorrectie vindt vaak plaats na een zwangerschap of als iemand enorm veel is afgevallen. De meeste patiënten die een buikcorrectie ondergaan, hebben naderhand een stuk meer zelfvertrouwen.

Wanneer kiezen voor een buikwandcorrectie?

  • Als u een hangbuik, striemen op uw buik of overtollige huid rondom uw buik heeft wat niet weggaat met behulp van een dieet of lichaamsbeweging.
  • Als de vorm van uw buik aangetast is als gevolg van een zwangerschap of extreem gewichtsverlies.
  • Als u het gevoel heeft dat uw buik er niet mooi uitziet.
  • Als u onzeker bent als gevolg van de vorm en omvang van uw buik.

Patiënten die nog een forse gewichtsafname willen bereiken, moeten een buikwandcorrectie uitstellen. Hetzelfde geldt voor vrouwen die nog een kinderwens hebben, want een zwangerschap kan het effect van de operatie weer teniet doen.

Buikwandcorrectie: de behandeling

Een buikwandcorrectie vindt plaats onder algehele narcose en duurt zo’n anderhalf tot twee uur. De buikhuid wordt geheel losgemaakt van de onderliggende spierlaag en de navel wordt omsneden, zodat deze op zijn plaats blijft. De chirurg trekt vervolgens de huid strak en de overtollige huid en het onderhuidse vetweefsel worden verwijderd. Mochten de buikspieren verslapt en uitgerekt zijn, dan worden die direct weer strak gemaakt. We maken een gaatje in de buikhuid om de navel weer naar buiten te laten komen. Er worden tijdens de operatie drains geplaatst zodat het wondvocht kan worden afgevoerd. Littekens na een buikwandcorrectie lopen rond de navel en de bikinilijn.

Herstel na een buikwandcorrectie

Over het algemeen is een buikwandcorrectie wel wat pijnlijk, vooral als de spieren gehecht zijn hebt u een strak gevoel. Na de operatie wordt de wond afgeplakt met pleisters en de drains blijven zitten tot er niet meer veel wondvocht wordt afgevoerd. Houd rekening met een dag of twee. Zijn na de buikwandcorrectie ook uw buikspieren weer strak gemaakt, dan moet u na de operatie 1 dag strikte bedrust houden. Daarnaast mag u de eerste zes weken na de operatie niet te zwaar tillen of persen. Een lipopanty, steunend korset, of buikband is noodzakelijk om de buikwand goed aan te laten leggen. De totale herstelperiode bedraagt ongeveer vier tot zes weken en daarna zijn alle bewegingen weer gewoon mogelijk. De hechtingen lossen vanzelf op en een massage met crème of lotion kan helpen om de littekens soepel te maken. Start hiermee nadat de wond genezen is, meestal zo’n drie weken na de operatie.

Buikwandcorrectie bij Duinbergen Clinic

Voor een buikwandcorrectie doet u er verstandig aan om te kiezen voor Duinbergen Clinic in Knokke. Neem daarvoor eerst contact met ons op zodat u een professioneel consult krijgt. U zult zien hoe mooi onze met zorg ingerichte kliniek (waar veiligheid en professionaliteit voorop staan) eruit ziet. We gebruiken tijdens al onze behandelingen en operaties zeer geavanceerde apparatuur en de kliniek is gewaardeerd met de hoogste accreditatie op mondiaal niveau. Kleinere operaties worden meestal in onze eigen privékliniek uitgevoerd. Maar als het een grotere ingreep betreft dan kunnen we gemakkelijk uitwijken naar het dichtbij gelegen Zeno ziekenhuis in Knokke. Neem contact met ons op en maak een afspraak om de mogelijkheden voor uw situatie te bespreken.

Contact opnemen met Duinbergen Clinic voor een buikcorrectie

Wilt u ook een buikwandcorrectie laten uitvoeren door de specialisten van Duinbergen Clinic? Neem dan contact met ons op zodat we u uit kunnen nodigen voor een consult om samen de vele mogelijkheden te bespreken. Elke persoon en elke situatie is anders, maar u kunt er zeker van zijn dat wij altijd op zoek gaan naar de beste oplossing voor u.

Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek met de dokter

"*" geeft vereiste velden aan

*