Esthetische borstcorrecties worden al heel lang vooral geassocieerd met borstvergrotingen. Borstcorrecties kunnen echter ook perfect in de omgekeerde richting. Alleen is de stap zetten naar een borstverkleining voor veel vrouwen niet gemakkelijk. Het is nochtans een heel dankbare ingreep.
Te grote en te zware borsten gaan hangen en rusten tegen de bovenbuik. Dit kan zorgen voor rode (smet)plekken in de plooi onder de borsten, maar de meest gehoorde klacht is pijn in de nek, schouders of onderrug. Een borstverkleining – en bijhorende lifting – zorgt ervoor dat de lichamelijke klachten verdwijnen. Bovendien hangen de kleinere borsten niet meer door en geeft het de vrouw meer zelfvertrouwen en een hogere eigenwaarde.
Er zijn een aantal voorwaarden verbonden aan de uitvoering van een borstverkleining. Zo moet je ouder zijn dan 18 jaar en in goede gezondheid zijn. Daarnaast moet je BMI lager zijn dan 30. Bij een ingreep op basis van lichamelijke klachten en vanaf een D-cup wordt de borstverkleining in de meeste gevallen ook deels terugbetaald door het ziekenfonds.
Een borstverkleining is een relatief eenvoudige ingreep waarvan je snel herstelt. Een borstverkleining bestaat enerzijds uit het wegnemen van een deel van de borstklier en de huid en anderzijds uit een verplaatsing van de tepelhof naar boven. Er is dus een borstlift bij elke verkleining. De incisies worden gemaakt rond de tepelhof, vanaf het tepelhof recht naar beneden en soms in de plooi onder de borsten. De ingreep gebeurt altijd onder volledige narcose.
Meestal is het voldoende om het een tweetal weken rustig aan te doen na de borstverkleining. Afgezien van de littekens, levert de ingreep diverse voordelen op: je hebt minder last van de nek, schouders en onderrug en je voelt je vrouwelijker. Veel vrouwen vinden hun kleinere borsten ook mooier.
We bekijken graag samen of een borstverkleining voor jou een geschikte ingreep kan zijn om je fitter, mooier en vrouwelijker te doen voelen. Maak hier een afspraak.